Kenia valmistautui vaaleihin

Viime tiistaina, eli 9 elokuuta, oli Keniassa kansalliset vaalit, eli parlamentin jäsenet ja presidentti valitaan saman aikaisesti. Koska täällä monet ihmiset joutuvat ja haluavat matkustamaan omille kotiseuduilleen ennen vaaleja, täällä on ollut käytäntönä käydä vaalit koulujen lomilla. Koronan sekoittaman kouluaikataulun takia tällä kertaa kuitenkin kävi niin, että vaalien aikana lapsien olisi pitänyt olla kouluissa. Tätä silmällä pitäen hallitus päätti jo aikaisemmin että koulujen ”half term”, eli pieni muutaman päivän pituinen tauko lukukauden puolessa välissä, pidetään vaalien aikaan, eli koulujen olisi pitäneet mennä kiinni alkuperäisen suunnitelman mukaan vasta lauantaina 6. elokuuta. Maanantaina 1.8 opetusministeriö piti lehdistötilaisuuden, jossa määrättiin koulujen sulkeutuvan jo tiistaina 2. elokuuta. Aikaisemman sulkemisen syystä on ainakin täällä meillä päin liikkunut mitä villeimpiä huhuja, enkä tarkasti osaa sanoa mikä oikea syy tähän koulujen sulkemiselle on. Katukuvassa on myös kuulema näkynyt armeijan maastureita enemmän, joten näyttää siltä että hallitus on valmistautumassa mellakoihin. Meidän naapurustossa eräs naapurimme, joka on eri heimosta kotoisin kuin valtaväestö, on saanut jo muutaman viikon ajan uhkausviestejä, joissa heitä kehotetaan lähtemään pois tältä alueelta. Jännittyneenä jäämme seuraamaan mitä nämä vaalit tuovat tullessaan, toivottavasti kaikki menee tuloksesta riippumatta rauhallisesti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *