Kun mummolta käsi venähti

Jonot bensa-asemilla
Jonot bensa-asemilla on pitkiä nykyään polttoaineen puutten takia. Osa bensa-asemista myy välillä ei oota.

Noin kolme viikkoa sitten, kun anoppini oli vuohia lypsämässä, hän kaatui ja hänen kätensä venähti paikaltaan. Anoppi kärvisteli kipujen kanssa päivän ja aina kun häneltä kysyi että vienkö sinut sairaalaan hän sanoi että katsoo vielä vähän aikaa paraneeko se itsestään. Kun hän vihdoinkin meni sairaalaan, sielä lääkärit ne laittoi sen käden paikkoilleen ja laittoi tukilastan. Tästä on nyt kulunut viikkoja mutta anoppi ei vieläkään pysty nostamaan kättään normaalille korkeudelle eikä hän pysty myöskään nostamaan painavia tavaroita. Olen aina tiennyt että anoppi on ahkera ihminen, mutta nyt kun neljä ihmistä hänen töitään joutuu paikkaamaan, on selvinnyt tarkasti miten ahkera hän oikeasti on. Kaksi palkallista tekee mummolle vuohien ja lehmien lypsyyt ja yksi sukulaistyttö tuli auttamaan joissakin hommissa ja minä olen auttanut enemmän nyt keittiössä ja esimerkiksi kanojen ruokinnassa. Kädestä huolimatta tämä meidän kahdeksankymmppinen mummo vieläkin juoksee maatilalla neuvomassa palkollisia ja katsomassa miten työt maatilalla sujuu. Melkoinen teräsmummo!

Yleisesti ottaen Keniassa on viimeaikoina ruokien ja bensan hinnat nousseet ja välillä on monet bensa-asemat kiinni polttoaineen puutteen takia. Ruokien hintojen nousu tuntuu vaikuttavan eniten köyhimpään väestöön valitettavasti, sillä palkat eivät etenkään fyysisissä raskaissa töissä ole nouseet samalla tavalla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *